fallback

Barclays заделя 2 млрд. лири за бонуси

Една от малкото британски банки, която не потърси помощ от държавата, ще възнагради служителите си по-скромно от обикновено

09:40 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Британската банка Barclays обяви, че планира да раздаде бонуси в размер на над 2 млрд. лири на служителите си. Това според информацията е по-малко от традиционните бонуси, които банката раздава.

Финансовата институция е една от малкото ключови за глобалната финансова система банки, които не са получавали държавна помощ заради кризата. Очаква се тя да представи резултатите си за миналата година през настоящата седмица.

Прогнозите на анализаторите са, че печалбата ще бъде около 10,3 млрд. долара, което е със 70 на сто повече от миналата година, съобщава ВВС. Подобен резултат прави голяма вероятността някои от топ банкерите в Barclays да получат многомилионни бонуси.

Средното възнаграждение за 23-те хил. служители, заети в инвестиционното поделение на банката, се очаква да бъде около 196 хил. лири. Едва по-малко от половината от тази сума ще бъде под формата на бонус, а останалото е нормалната заплата на банкерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още