fallback

Цената на петрола с първи спад от пет дни заради ръста при долара

Спекулациите, че ЕС няма да успее да предприеме достатъчни мерки, за да помогне на Гърция, оскъпиха долара

09:36 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Суровият петрол поевтиня по време на търговията в Ню Йорк за първи път от пет дни, след като доларът продължи да поскъпва спрямо еврото, а анализатори прогнозираха увеличаване на запасите на суровината в САЩ, предаде Bloomberg.

Доларът поскъпна заради спекулациите, че Европейският съюз няма да успее да предприеме достатъчни мерки, за да помогне на Гърция да се справи с дефицита си, и това намали желанието за инвестиции в суровини.

Освен това се очаква седмичните данни на енергийното министерство на САЩ да покажат ръст на запасите на суров петрол и бензин през миналата седмица.

Петролът с доставка през март поевтиня с 0,7 на сто до 74,75 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк, след което през азиатската сесия върна част от загубите, достигайки 75,07 долара.

Публикуването на доклада на енергийното министерство беше отложен с два дни заради снежните бури в страната. Очакванията са той да покаже ръст на запасите на суров петрол с 1,6 млн. барела, а на бензин - с 600 хил. барела.

Петролът от сорта Брент с доставка през април поевтиня също с 0,7 на сто до 73,62 долара в Лондон, а по време на азиатската сесия поскъпна до 73,96 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още