fallback

Honda изтегля още 437 хил. автомобила с дефектна въздушна възглавница

Японският автомобилопроизводител е изтеглил близо 1 млн. проблемни превозни средства за последните 15 месеца

10:17 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Японският производител на автомобили Honda се присъедини към най-голямата автомобилна компания на света Toyota в изтеглянето на проблемни автомобили през тази година. Заради установен преди 15 месеца дефект във въздушните възглавници още 437 хил. автомобила на Honda ще бъдат изтеглени от пазара, за да може той да бъде отстранен, предаде AP.

Вторият по големина японски автомобилопроизводител уведоми американското правителство за дефекта през ноември 2008 г., като досега са били изтеглени близо 1 млн. превозни средства, които са засегнати. От последната изтеглена партида проблемни автомобили 378 хил. са били в САЩ, 41 хил. в Канада, а 17 хил. са били в Япония, Австралия и няколко азиатски страни.

Сред моделите с дефектна въздушна възглавница влизат Accord, Civic, Odyssey, CR-V и Acura.

Съобщението на Honda идва в труден за японската автомобилна индустрия момент. Toyota се намира в процес на изтегляне на близо 9 млн. леки и товарни автомобила заради проблем с педала на газта. В началото на тази седмица Toyota заяви, че ще изтегли и 440 хил. автомобила от модела Prius 2010 и други хибридни коли заради проблем със спирачката.

От Toyota твърдят, че дефектите в техните автомобили не са предизвикали инциденти на този етап и очакват да излязат на годишна печалба през финансовата година, която приключва на 31 март.

Honda обаче са установили 12 инцидента, свързани с проблема във въздушната възглавница, като след юли 2009 г. не е имало злополуки. Компанията е решила да разшири обхвата на разследването, за да установи дали дефектните въздушни възглавници, произведени от базираната в Токио компания Takata Corp., не се съдържат в повече от нейните превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:39 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още