fallback

Петролът надолу след понижението на Wall Street

Цената на черното злато се движи в тесни граници заради несигурните перспективи пред икономическото възстановяване

08:29 | 09.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът регистрира движение в тесни граници през изминалото денонощие, като първоначално суровината успя да увеличи цената си на борсата в Ню Йорк.

След негативния финал на сесията на фондовата борса обаче крехкият ръст не бе задържан и котировките отстъпиха минимално през нощта.

Вчера цената на лекия американски суров петрол се повиши със 70 цента до 71,89 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Като основна причина за това анализаторите посочиха силните разпродажби от миналата седмица, когато черното злато изгуби близо 8 на сто от стойността си.

След отстъплението на американските борсови индекси и завършването на основния бенчмарк Dow Jones Industrial Average под 10 хил. пункта за пръв път от ноември обаче, котировките изгубиха инерцията си. Така тази сутрин барел петрол с доставка през март се търгува за 71,72 долара.

На по-ранен етап пък бе достигнато ниво от 71,32 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент повиши цената си с 0,8 на сто до 70,11 долара за барел. Днес обаче котировките се връщат под 70 долара, като суровината се търгува по 69,99 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:38 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още