fallback

Засега 2,63% разлика между двамата претенденти за президент на Украйна

За Януковоч са гласували 48,49%, а за Тимошенко – 45,86%, при преброяване на 90% от гласовете

10:33 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

След преброяване на 90,2% от електронните протоколи от избирателните участъци в Украйна, където вчера се проведе вторият тур на изборите за президент, разликата между двамата претенденти – лидерът на Партията на регионите Виктор Янукович и настоящия премиер Юлия Тимошенко е само 2,63%, съобщи Итар-Тасс по последни данни от Централната избирателна комисия (ЦИК) на Украйна.

Това означава, че според данните на ЦИК, за Януковоч са подадени 48,49% от гласовете, а за Тимошенко – 45,86% от гласовете. Първият тур на изборите, проведен на 17 януари, беше спечелен от Виктор Янукович.

Съобщава се още, че от сутринта пред сградата на ЦИК в украинската столица се събират привърженици на Виктор Янукович. Ситуацията, според данните отпреди час, се контролира от силите на реда. От Партията на регионите предварително са уведомили властите на Киев, че ще организират масов митинг с цел „защита на резултатите от изборите".

При предишните президентски избори в Украйна през 2004 г., разликата между претендентите, стигнали втория тур – Виктор Янукович и Виктор Ющенко беше 2,85%. Но поради сигнали за масови фалшификации и в резултат на т.нар. „оранжева революция“ се състоя трети тур на изборите, при който Ющенко спечели пред Янукович със 7,8% разлика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още