fallback

Китай обяви антидъмпингови мерки срещу вноса на пилета от САЩ

Наказателното мито ще достига 105,4 на сто за различните пилешки продукти

09:50 | 05.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Китай обяви, че въвежда антидъмпингови мерки срещу вноса на пилета и пилешки продукти от САЩ. Санкцията може да достига до 105,4 на сто от цената на вносните продукти, съобщава АР.

Това е поредният етап от търговската война, която се води между САЩ и Китай. Двете страни непрекъснато си разменят обвинения в протекционизъм, като и двете страни заявяват, че това може да доведе до отлагане на края на икономическата криза.

Предварителна проверка е установила, че американските износни стоки се продават на неоправдано ниски цени, които вредят на китайските компании, се казва в официално съобщение на търговското министерство на Китай.

Проверката е била започната през септември, след като САЩ увеличи драстично митата за внос на китайски гуми в страната. При предипните спорове двете страни вдигаха еднозначно митата в търговията със стоманени тръби, книги, филми и т.н.

Новите мита влизат в сила от 13 февруари и ще се отнасят за цялата гама пилешки продукти – цели пилета, колбаси и т.н. Санкцията се отнася и за пилешките крака, които в Америка биват изхвърляни, но които се смятат за деликатес в Южен Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още