fallback

S&P понижи рейтинга на компанията на Бъфет

Според агенцията придобиването на Burlington Northern Santa Fe ще доведе до влошаване на капиталовите позиции и ликвидността

21:45 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за кредитен рейтинг S&P взе решение да понижио рисковата оценка на компанията на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway. Така компанията се раздели с топ рейтинга си ААА и дългосрочната й оценка вече е АА-.

Като причина за това бе изтъкнато придобиването на жп компанията Burlington Northern Santa Fe, което застрашавало капиталовите позиции и ликвидността на дружеството.

„Смятаме, че придобиването на жп компанията ще понижи считаните в предишните години за изключително силната капиталова адекватност и ликвидност”, посочват от рейтинговата агенция.

Все пак перспективата пред рейтинга на Berkshire Hathaway остава стабилна, което означава, че през следващите 1-2 години вероятно няма да се посяга повече на него, коментира CNBC.

Новината за понижаването на рейтинга идва в деня, когато Berkshire емитира облигации за 8 млрд. долара, с парите от които да бъде подпомогнато придобиването на Burlington Northern Santa Fe.

Днес акциите на компанията на Бъфет губят 2,6 на сто до 108 852 долара за брой.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:34 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още