fallback

Moody’s с 15 на сто ръст на печалбата

Печалбата на агенцията е достигнала 101,9 млн. долара от 88,7 млн. долара година по-рано

17:17 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s Corp., чийто основател Джон Муди създава кредитния рейтинг през 1909 г., отчете 15 на сто ръст в печалбата си за четвъртото тримесечие благодарение на нарасналото търсене на оценките на агенцията, предаде Bloomberg.

Печалбата на агенцията е достигнала 101,9 млн. долара от 88,7 млн. долара година по-рано.

От началото на тази година акциите на Moody’s са добавили 4,9 на сто до 28,10 долара, но въпреки това остават много под нивото от 74,84 долара, достигнато през февруари 2007 г.

Най-големият акционер в кредитната агенция – компанията Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, обяви през декември, че е продала акции на Moody’s за шести път от юли. Делът на Berkshire в Moody’s е намален с около 34 на сто от притежаваните в края на юни 48 млн. акции.

Компаниите за кредитен рейтинг са подложени на нарастващ контрол, след като бяха критикувани от ЕС, щатски конгресмени и щатската Комисия за ценни книжа и борсови операции, че не са обръщали внимание на конфликтите на интереси и рисковете, допринесли за разразяването на кредитната криза.

През декември Камарата на представителите на САЩ одобри мерки, които да улесняват завеждането на дело срещу агенции за кредитен рейтинг с цел овладяване на случаите на конфликт на интереси. Мерките трябва да бъдат одобрени от Сената и от президента Барак Обама, за да бъдат приети като закон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още