fallback

Pfizer обяви 34% скок в продажбите

Успешната покупка на Wyeth е в основата на добрите резултати

16:46 | 03.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Фармацевтичният гигант Pfizer обяви 34% скок в продажбите си на годишна база през последното тримесечие на 2009 до 16,5 млрд. долара, превишавайки с половин милиард прогнозите на Wall Street, съобщава AP.

Продуктите на производителя на лекарства Wyeth, който беше закупен през октомври за 68 млрд. долара, отговарят за 3,3 млрд. от продажбите на Pfizer. Без тях ръстът за тримесечието би бил само 7%.

Покупката на Wyeth е най-голямата в историята на Pfizer и бе една от големите сделки през миналата година на фона на вълната от консолидации във фармацевтичната индустрия поради изострената конкуренция.

„Доволни сме от темповете на интеграция с Wyeth и способността ни бързо да извлечем ползи от съвместните ни операции“, заяви изпълнителният директор на Pfizer Джеф Киндлър.

От производителя на Viagra и понижаващото нивата на холестерола Lipitor очакват приходите за 2010 да са в диапазона 67-69 млрд. долара.

Нетната печалба на Pfizer за последното тримесечие на миналата година възлиза на 767 млн. долара, или близо три пъти повече спрямо същия период на 2008.

Тогава резултатите на фармацевтичната компания бяха засегнати от разход в размер на 2,3 млрд. долара за уреждане на обвиненията, че е предлагала нецелесъобразно свои лекарства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още