fallback

Pepsi Bottling излезе на печалба от 90 млн. долара за последното тримесечие

Резултатът изненада приятно анализаторите, които очакваха по-малка печалба след голямата загуба година по-рано

17:41 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Pepsi Bottling Group Inc, чието придобиване от PepsiCo Inc се очаква да приключи през настоящото тримесечие, обяви по-високи от очакванията резултати за четвърто тримесечие на 2009 г.

Нетната печалба на компанията, която бутилира продукти като Pepsi-Cola, Mountain Dew и водата Aquafina, е 90 млн. долара, или 40 цента на акция, предаде Ройтерс. За сравнение за същия период преди година компанията е реализирала загуба от 271 млн. долара, или 1,28 долара на акция.

Като изключим единичните разходи, като разходите за консултации по придобиването от PepsiCo и данъчните промени в Мексико, печалбата възлиза на 59 цента на акция. Това е доста над 43 цента за акция, каквито бяха очакванията на анализаторите.

Приходите на компанията за периода намаляват с 0,1% на годишна база до 3,81 млрд. долара. Анализаторите очакваха те да възлязат на 3,83 млрд. долара.

Компанията оперира в Северна Америка, Гърция, Русия, Испания и Турция.

Продажбите в Северна Америка, които съставляват 76,8% от всички продажби, както и тези в Европа, остават без промяна. Продажбите в Мексико падат с 5,2% заради движенията на валутните пазари.

Към момента на борсовата търговия в Ню Йорк акциите на компанията се търгуват на нива от 37,67 долара за акция, като отбелязват ръст от 0,11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още