fallback

Печалбата на UPS скочи с близо 200% до 757 млн. долара

Финансовите резултати на UPS са основен барометър на световната търговска дейност

16:07 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на UPS, която е най-голямата компания за доставка на пощенски пратки в света, се повиши с близо 200% на годишна база през последните три месеца на 2009 г.

Нетната печалба на UPS за трите месеца до края на декември възлиза на 757 млн. долара, или 76 цента на акция. За сравнение преди година положителният финансов резултат е бил 254 млн. долара, или 25 цента на акция, предаде MarketWatch.

Запасяването на търговците на дребно и едро със стоки преди началото на празничните дни в края на годината е допринесло за увеличаване на пратките и печалбата на UPS.

Ръководството уточнява, че нарастването на приходите на международното звено са двигател на силния растеж на печалбата в края на миналата година. Продажбите на UPS като цяло обаче намаляват с 2,5% на годишна база през четвъртото тримесечие до 12,5 млрд. долара.

Икономистите очакваха, че UPS ще отчете по-малка печалба на акция от 71 цента и продажби от 12,2 млрд. долара.

За тази година UPS очаква печалбата на акция да бъде в интервала от 2,70 до 3,05 долара, като първото тримесечие ще бъде най-предизвикателно. Това се оказа близо до пазарните очаквания, като акциите на UPS поскъпват с 2,3% половин час преди началото на сесията на Нюйоркската фондова борса до 59,75 долара.

Инвеститорите следят внимателно финансовите резултати на UPS и нейния конкурент FedEx, защото те се смятат за основен барометър на световната търговска дейност. Добрите финансови резултати на компанията са показателни за възстановяването на икономиката, но въпреки това през януари компанията съобщи, че ще съкрати 1 800 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:13 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още