fallback

Богатите в САЩ ще плащат повече, бедните ще получават по-малко

След данните за очаквания рекорден бюджетен дефицит за 2010 сега са ясни и плановете за фискалната 2011

20:19 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският президент Барак Обама представи в понеделник проекта за бюджет през следващата година, който възлиза на 3,83 трлн. долара. Приоритет в бюджета, въпреки стремежа към ограничаване на разходите, ще е борбата срещу безработицата, предаде AP.

Предвижда се още увеличение на данъците за най-богатите слоеве на населението, замразяват се редица правителствени разходи, което ще се отрази на доходите на немалко граждани.

Бюджетният план за тази година предвижда рекорден бюджетен дефицит от 1,6 трлн.. долара, като според разчетите дефицитът ще намалее до 1,3 трлн. долара за 2011 г.

Фискалната 2011 г. започва на 1 октомври.

По думите на Обама, ако обстоятелствата бяха нормални, той незабавно би взел мерки за намаляване на дефицита, но според него са нужни действия за поддържане на икономиката. Той също така призова държавните служители да последват примера му, като ограничат разходите.

„Много е важно да се разбере, че не можем да намалим този дефицит за една нощ, като се има предвид, че възстановяването все още продължава и че домакинствата в страната още имат нужда от помощ”, заяви президентът.

Дефицитът за миналата година достигна 1,4 трлн. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:06 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още