fallback

Венецуела отделя 1 млрд. долара за електроенергетика

Целта е страната да преодолее електроенергийната криза, в която се намира през последните месеци

10:09 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Във Венецуела в близките дни ще бъде официално създаден правителствен фонд със средства от 1 млрд. долара, които ще се използват за реализация на национални програми в областта на електроенергетиката. Това е съобщил президентът на страната Уго Чавес, пише местният вестник El Universal.

Съгласно плановете на Чавес средствата от фонда ще отидат за реализирането на 109 програми, 59 от които по същество са проекти за производство и разпределение на електроенергия, а 50 – проекти за техническо обслужване и ремонт на обекти от електроенергетиката.

Реализацията на проектите е с цел страната да преодолее електроенергийната криза, в която се намира през последните месеци. Средствата от фонда ще бъдат под прякото разпореждане на Министерството на енергетиката на Венецуела.

Усложнената ситуация в областта на електроенергетиката настъпи в страната вследствие на засушаването, довело до работа с понижен капацитет на ВЕЦ „Гури“, която е една от най-големите в света водноелектрически централи и основно тя снабдява Венецуела с ток. Поради това беше въведен режим при подаването на ток за промишлените предприятия и за населението на някои големи градове, включително столицата Каракас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още