fallback

Петролът поскъпва след три дни на загуби

От началото на този месец енергийната суровина е поевтиняла със 7 на сто

09:10 | 29.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петролните фючърси тръгна нагоре за първи път през последните четири дни след близо три седмици на понижение на цената на енергийната суровина. По време на днешната електронна търговия в Азия петролът за кратко поскъпна над 74 долара за барел, след като икономическите данни от Япония показаха, че индустриалното производство се е повишило през декември, а безработицата е отчела спад.

Американският лек суров петрол с доставка през март поскъпва леко с 0,1%, до 73,70 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на борсата в Ню Йорк. Малко по-рано днес цената му скочи до 74,03 долара за барел. До края на вчерашната сесия петролните фючърси поевтиняха с 3 цента до 73,64 долара за барел. Това е най-ниското им ниво на затваряне от 21 декември, предаде Bloomberg.

От началото на този месец енергийната суровина е поевтиняла със 7 на сто и е на път да отбележи своя първи спад на месечна база за последните шест месеца. Петролът приключи последната търговска сесия на 2009 г. на ниво от 79,36 долара за барел и от 14 януари насам се търгува под това ниво.

На международната петролна борса в Лондон брентът се търгува с повишение на цената от 0,2% до 72,24 долара за барел. До края на вчерашната борсова сесия в Лондон мартенските фючърси поевтиняха с 11 цента до 72,13 долара за барел. Това е най-ниското ниво на затваряне от средата на декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още