fallback

Индексите в САЩ се понижиха заедно с продажбите на нови жилища

По-късно днес се очаква лихвеното решение на Фед, както и окончателното решение на Сената за втория мандат на Бернанке

18:12 | 27.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси на Wall Street на няколко пъти промениха посоката на своето движение в началото на днешната сесия в очакване на днешното лихвено решение на Федералния резерв на САЩ.

Индексите търсят посока на фона на поредния поток от тримесечни отчети на ключови за икономиката компании, лошите данни за продажбите на нови жилища и днешното окончателно решение на Сената за това дали Бен Бернанке ще получи втори мандат като председател на централната банка на САЩ.

Индексът на 30-те най-добри и често търгувани компании Dow Jones IA се понижава с 0,2% до 10 178,88 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 отстъпва с 0,1% до 1 091,87 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, остава без промяна на ниво от 2 205,38 пункта.

Най-губещи в началото на търговията са компаниите от добивния и потребителския сектор. Акциите на технологичната компания Apple също не направиха изключение и поевтиняват с 1,4% до 203,15 долара. Днес се очаква Apple да представи своя най-нов продукт, който вероятно ще бъде таблетен компютър.

Малко след началото на днешната сесия стана ясно, че продажбите на нови жилища в САЩ са паднали до най-ниското си ниво за последните девет месеца през декември. Преди това индустриалната компания Caterpillar съобщи за спад на своята печалба от 65% през последното тримесечие на 2009 г. Книжата на Caterpillar поевтиняват силно със 7,5% до 51,68 долара.

Акциите клас „Б“ на инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway обаче поскъпват с 5% до 71,17 долара след новината, че дружеството ще бъде включено в състава на индекса S&P 500.

Добре се представят и книжата на технологичния гигант Yahoo, които поскъпват с 1,6% до 16,25 долара, след като компанията постигна 43% ръст своята годишна печалба през изминалата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още