fallback

Делът на Бъфет в Munich Re достигна 1 млрд. долара

Милиардерът вече притежава над 3% от най-големия световен презастраховател

16:19 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

От най-големия презастраховател в света Munich Re обявиха, че делът на милиардера Уорън Бъфет е достигнал 3,045% на 18 януари, прехвърляйки прага за оповестяване от 3%, предаде Ройтерс.

Непосредствено след новината акциите на презастрахователя се повишиха с цели 2%, но по-късно повишението бе стопено. Слуховете, че Бъфет купува, повишиха акциите на Munich Re още в петък.

Според анализатори участието на Бъфет, което Ройтерс оценява на 1 млрд. долара, е по-скоро портфейлно, а не стратегическо, понеже застрахователните компании, търсещи сигурност от презастрахователите, не биха разчитали твърде много на свързани компании.

Уорън Бъфет е собственик на Berkshire Hathaway Inc. - третият по големина презастраховател в света.

Легендарният инвеститор също така наля 3 млрд. швейцарски франка в презастраховател номер 2, Swiss Re, в разгара на финансовата криза, след като швейцарската група трябваше да отпише неликвидни активи за милиарди.

Munich Re се оказа печеливша от регулаторните промени в застрахователната индустрия заради способността си да генерира допълнителен капитал и да разраства бизнеса си, което е допринесло за интереса на Бъфет, посочват от инвестиционната банка JP Morgan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:48 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още