fallback

Лоши новини от Азия натиснаха цената на петрола

Икономическият ръст на Южна Корея се забавя, а азиатските индекси продължават да отстъпват въпреки зелената сесия в САЩ

08:25 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Настроенията на петролния пазар през изминалата нощ се определяха основно от новините, които дойдоха от Азия. Те доведоха до засилване на песимизма и разпродажби на черното злато.

Основен повод за притеснение стана новината, че икономическият ръст на Южна Корея се е забавил през последното тримесечие на миналата година. Това се дължи на проблеми с износа, свиване на потребителското търсене и намаляване на държавните разходи.

Това разколеба инвеститорите и се стигна до спад от отстъпление на петрола от 1,3 на сто спрямо вчерашната цена на затваряне на борсата в Ню Йорк до 74,32 долара за барел. Така бе заличен целият постигнат по време на търговията в понеделник ръст от от около 1 на сто до 75,26 долара за барел.

За негативните настроения допринася и отстъплението на водещите борсови индекси в Азия. Въпреки зеления финал на вчерашната търговия в САЩ, който донесе минимални повишения за борсовите измерители на американския пазар, днес червеният цвят отново преобладава в азиатския регион.

В резултат на това индексите бележат седми пореден спад, което не се беше случвало за последните две години, предава Bloomberg.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент с доставка през март се повиши с 1,2 на сто до 73,69 долара за барел. През нощта обаче котировките заличиха 1,2 на сто и тази сутрин барел брент струва 72,80 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:19 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още