fallback

Петролът на 76 долара след спад от 2 на сто

През последните четири седмици потреблението на гориво в САЩ е намаляло с 1,8 на сто на годишна база

09:39 | 22.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол остана почти без промяна на ниво около 76 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк, след като данните на щатското правителство показаха, че рафинериите в страната, която е най-големият потребител на енергия, са намалили работата си заради по-слабото търсене, предаде Bloomberg.

През миналата седмица щатските рафинерии са работили със 78,4 на сто от капацитета си, което е най-ниско ниво извън сезона на ураганите от поне 1989 г. Запасите от бензин са се увеличили до най-високото си ниво от март 2008 г.

През последните четири седмици потреблението на гориво в страната е намаляло с 1,8 на сто на годишна база.

Фючърсите на петрола с доставка през март се разменяха на ниво от 76,06 долара за барел по време на електронната търговия на New York Mercantile Exchange, или спад с 2 цента, след като малко по-рано загубиха 0,6 на сто до 75,62 долара. По време на редовната сесия петролът поевтиня с 2,1 на сто до 76,08 долара – най-ниско затваряне от 22 декември.

Досега за седмицата фючърсите с доставка през март са загубили 2,5 на сто, след като спадът на фондовите пазари намали доверието на инвеститорите, а силният долар понижи желанието за инвестиции в суровини.

Според анализатори петролът ще поевтинее следващата седмица заради намаляване на потреблението на енергия в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:38 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още