fallback

RWE ще строи в САЩ завод за дървесни гранули за 170 млн. долара

Стойността на проекта е 170 млн. долара и се предвижда да влезе в експлоатация през 2011 г.

10:07 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Немската компания RWE (избрана за стратегически инвеститор за АЕЦ Белене, оттеглила се впоследствие от проекта) започва строителството на най-големия в света завод за производство на дървесни гранули за гориво, съобщи Итар-Тасс по информация от компанията.

Заводът ще бъде разположен в САЩ, щата Джорджия.

Стойността на инвестицията е 170 млн. долара. След влизането си в експлоатация през 2011 г. заводът се предвижда да произвежда годишно 750 т гранули.

От RWE обясняват, че произвежданите в САЩ дървесни гранули ще бъдат предназначени главно за доставки за гориво за електроцентралата край град Утрехт в Холандия. Тази електроцентрала сега работи с въглища и преминаването на дървесни гранули цели многократно на намали обема на изхвърляните от нея вредни емисии във въздуха.

Въпросните дървесни гранули ще се произвеждат от отпадъчна дървесина. Тя напоследък става все по-популярен вид енергийна суровина в Европа и САЩ, тъй като е практически неизчерпаем източник на енергия и производството и ползването й е съобразно с изискванията за опазване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:50 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още