fallback

Японска козметична компания придобива американски конкурент за $1,7 млрд.

Най-старата козметична компания в света – японската Shiseido, дава по 18,2 долара за акция на Bare Escentuals

13:37 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-старата козметична компания в света – японската Shiseido, основана през 1872 г., взе решение да придобие американския си конкурент Bare Escentuals за 1,7 млрд. долара, се казва в съобщение на японската компания, цитирано от РИА Новости.

Съгласно официалната информация Shiseido планира да плати по 18,2 долара за една обикновена акция на Bare Escentuals, което превишава с 43% стойността на акциите на американската компания при затваряне на търговията в четвъртък на борсата Nasdaq.

Според договореностите по сделката американският производител на козметика ще продължи да извършва дейността си в САЩ, но с юридическия статут на консолидирана дъщерна фирма на Shiseido.

От ръководството на Shiseido коментират, че придобиването на американската компания е в съответствие със средносрочната им стратегия за разширяване на дейността в чужбина.

Друга причина за покупката е фактът, че Bare Esсentuals е една от първите американски компании, занимаващи се с разработка на козметика с употребата на минерали, което е „близко“ до японската компания, фокусираща се върху „козметика за здравето“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още