fallback

Цената на петрола тръгна нагоре, но остава под 80 долара

Tърговията с петролни фючърси приключи на отрицателна територия за трети пореден ден в сряда

09:15 | 14.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се търгува за малко под 80 долара за барел по време на днешната електронна търговия в Азия, след като последният икономически доклад на Федералния резерв на САЩ показа, че щатската икономика се е подобрила в почти всички региони на страната. Това е добър знак за укрепването на икономиката на САЩ, което означава ще може да се очаква по-голямо потребление на енергийни ресурси.

Американският лек суров петрол поскъпва леко с 0,4% до 79,95 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на петролната борса в Ню Йорк. Цената на февруарските петролни фючърси падна с 1,4% до 79,65 долара за барел до края на вчерашната сесия, което е най-ниското ценово ниво за тази година, след като петролните запаси на САЩ се увеличиха, предаде Bloomberg.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ от сряда показаха, че запасите от суров петрол на страната са нараснали повече от очакваното с 3,7 млн. барела. В резултат на това търговията с петролни фючърси приключи на отрицателна територия за трети ден. Доставките на гориво за отопление и дизел междувременно са се увеличили с 1,35 млн. барела до 160,4 млн. барела.

На международната петролна борса в Лондон брентът поскъпва също с 0,4% до 78,61 долара за барел по време на днешната електронна търговия. Февруарските петролни фючърси на брента изтичат днес. По-активно търгуваните мартенски фючърси поскъпват с 24 цента до 79,06 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:00 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още