fallback

Първи ръст на европейските акции от три дни

Основните национални индекси се повишиха днес на 14 от 18-те западноевропейски пазара

20:16 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските акции нараснаха за първи път от три дни благодарение на технологичния сектор, който компенсира отстъплението при банките, предаде Bloomberg.

Акциите на производителя на полупроводници Infineon Technologies AG се повишиха с 3,2 на сто, след като от Goldman Sachs Group ги препоръчаха на инвеститорите. На обратния полюс остана Societe Generale със спад от 2,9 на сто, след като от банката обявиха, че са са отписали активи и са заделили провизии за 1,4 млрд. евро.

Общоевропейският индекс Dow Jones Stoxx 600 приключи търговията с ръст от 0,2 на сто до 256,96 пункта след силно волатилна сесия.

Перспективите пред компаниите и пазара на акции все още остават добри въпреки въпросителните относно скоростта и силата на възстановяване на икономиката, коментират анализатори.

Корпоративните отчети ще бъдат основен двигател на пазара. Тази седмица резултатите си ще обявят Intel и JPMorgan Chase.

Основните национални индекси се повишиха днес на 14 от 18-те западноевропейски пазара. Немският DAX напредна с 0,3 на сто до 5963,14 пункта, а френският CAC 40 остана почти без промяна. Британският FTSE 100 загуби 0,5 на сто до 5473,48 пункта след данните за застой на индустрията в страната през ноември.

Акциите на най-голямата гръцка банка - National Bank of Greece SA, загубиха 4,6 на сто, а тези на Piraeus Bank SA – 3,3 на сто. От агенцията за кредитен рейтинг Moody’s заявиха, че гръцката икономика може да е изправена пред “бавна смърт” в условията на влошаващо се финансово състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:36 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още