fallback

Американските авиокомпании вдигат таксите за полети до Европа

Големи превозвачи потвърждават, че са повишили таксите си за гориво с 20 долара

11:27 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Големите американски авиокомпании увеличават допълнителните такси за гориво за пътувания до Европа с 20 долара за отиване и връщане и добавят някои условия, които биха могли да принудят пътниците да плащат по-скъпи билети, предаде AP.

Таксите за Париж, Франкфурт и повечето градове в Европа са увеличени до 280 долара за отиване и връщане и до 242 долара за Лондон, заявиха днес представители на няколко авиокомпании.

Тим Смит, говорител на American Airlines, посочи, че компанията му също ще повиши таксите, подобно на конкурентните превозвачи Continental и United. „Това е фактор, свързан с конкуренцията“, отбелязва той.

Delta, Continental и United потвърдиха, че са увеличили таксите за гориво за пътувания до Европа с 20 долара за отиване и връщане.

Том Парсънс, главен изпълнителен директори на уебсайта bestfares.com, който следи таксите на превозвачите, посочва, че таксите за гориво за пътувания до Ирландия в момента са 100 долара. „Дъблин все още е евтина дестинация“, казва Парсънс.

Авиокомпаниите, които бяха силно засегнати от спада на пътуванията в резултат на рецесията, наложиха такси за гориво и за пътниците, които пътуват в пикови дни като Великден и пролетните ваканции.

През юли 2008 г. цените на горивата достигнаха рекордни равнища, а след това се понижиха в края на годината. От началото на 2009 г. цените постепенно се увеличават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още