fallback

Цената на петрола отстъпва за трети ден до 80 долара за барел

Петролните фючърси поевтиняват с близо 1% днес, след като цената им падна с 1,7 долара до края на вчерашната сесия

09:22 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петролните фючърси продължава да върви надолу за трети пореден ден по време на днешната електронна търговия в Азия, след като Китай за трети път за последните две седмици предприе мерки за затягане на паричната си политика и ограничаване на ликвидността в банковата система.

Американският лек суров петрол поевтиня силно с повече от 2% по време на вчерашната търговия в Ню Йорк, след като Китайската централна банка изненадващо реши да увеличи процента на минималните задължителни резерви за големите банки като мярка за изтегляне на излишната ликвидност.

Междувременно вчерашните данни на Американския петролен институт показаха, че запасите от петрол на рафинериите, които членуват в него, са нараснали с 1,2 млн. барела през последната седмица въпреки необичайно студеното време в по-голямата част от страната, предаде Bloomberg.

В часовете на днешната електронна търговия на петролната борса в Ню Йорк февруарските петролни фючърси поевтиняват с 0,9% до 80,09 долара за барел. Те поевтиняха с рекордните за последния месец 1,73 долара във вторник, за да приключат търговията на ниво от 80,79 долара за барел.

Разочароващите финансови резултати на производителя на алуминий Alcoa, който е първата компания, публикувала своите отчети за новия корпоративен сезон в САЩ, също оказаха натиск върху котировките.

По-късно днес ще излязат данните на Министерството на енергетиката на САЩ за промяната в запасите от суров петрол на страната през изминалата седмица. Според анализаторите те ще покажат по-голямо увеличение от тези на Американския петролен институт в размер на 1,5 млн. барела.

Данните на Министерството на енергетиката са по-показателни от данните на Американския петролен институт, защото обхващат всички петролни рафинерии в страната, които са задължени да изпращат информация на правителството.

На международната петролна борса в Лондон брентът с доставка през февруари поевтинява с 1,1% до 78,42 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия. Вчерашната сесия приключи с понижение в цената на петролните фючърси от 1,67 долара, или 2,1%, до 79,30 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още