fallback

Шефът на Формула 1 се включи в наддаването за Saab

Saab е добра марка, която вероятно е била пренебрегвана от сегашния собственик, смята Бърни Екълстоун

10:59 | 08.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун се е включил в оферта за закупуване на шведския производител на автомобили Saab, който компанията майка General Motors продава като част от плана си за преструктуриране, предаде ВВС.

Екълстоун се е обединил за целта с частната инвестиционна компания от Люксембург Genii Capital, която наскоро инвестира в отбора на Renault във Формула 1. Нова оферта за Saab са подали и от холандския производител на спортни коли Spyker.

Екълстоун е заявил за Saab, че е „добра марка, която вероятно е била пренебрегвана от сегашния собственик“. От Genii пък за казвали, че ще „действат агресивно за успешно приключване на транзакцията“.

Saab има „огромна стойност като марка на много ключови автомобилни пазари, както и иновативен имидж“, добавят от компанията.

От Spyker направиха една неуспешна оферта за Saab на 20 декември – два дни, след като от GM обявиха, че ще закрият подразделението си, ако не бъде договорена подходяща продажба.

Подробности за стойността на двете сегашни оферти не са били разкрити.

GM се опитва да продаде Saab от януари миналата година. През юни от щатската компания обявиха, че са постигнали споразумение да продадат Saab на производителя на спортни автомобили Koenigsegg, но през ноември сделката беше развалена.

Saab, която има 3400 служители в Швеция, отчете загуба от 3 млрд. шведски крони (412 млн. долара) за 2008 г. Компанията не е излизала на печалба от 2001 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още