fallback

Финансовите акции и GE успяха да изведат Dow Jones IA на плюс

Положителни данни за трудовия пазар също внесоха оптимистична нотка по време на сесията в САЩ

23:15 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

След като прекараха голяма част от сесията на отрицателна територия американските борсови индекси заличиха част от загубите в края на търговията в четвъртък, подпомогнати от финансовите позиции.

При представителите на останалите сектори не се наблюдаваха особени изменения. Пазарът като цяло беше повлиян от притесненията, свързани с лихвените нива, като положителна нотка внесоха по-добрите от очакваното данни за молбите за помощи при безработица.

Преди началото на търговията стана ясно, че броят на новите молби за помощи при безработица в САЩ се е задържал близо до най-ниското си ниво за последната година в рамките на седмицата до 2 януари. Той възлиза на 434 хил., което е с хиляда повече спрямо предишните седем дни, предаде CNN. Това се оказа малко по-добро ниво от средните прогнози на експертите.

Dow Jones Industrial Average затвори с повишение от 0,3% до 10 607 пункта, S&P 500 увеличи стойността си с 0,4% до 1142 пункта. Nasdaq Composite обаче отбеляза лек спад в размер на 0,05% до 2300 пункта.

За ръста при Dow Jones спомогнаха акциите на General Electric, които поскъпнаха с над 5%, след като от Morgan Stanley и J.P. Morgan повишиха оценките си за компанията.

Ръст на оценката (от Credit Suisse) имаше и за позицията на Bank of America Corp., чиито акции скочиха с над 4% по време на търговията, но завършиха сесията с по-малко покачване – от 3,23%. Акциите на J.P. Morgan също поскъпнаха – с близо 2 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:38 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още