fallback

Взаимните фондове в САЩ привлякоха 11,1 млрд. долара за седмица

Внасянията във фондовете удариха 79-седмичен връх в края на годината

18:38 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорите са внесли 11,1 млрд. долара във взаимните фондове в САЩ през седмицата, която приключи на 23 декември. Това е най-големият входящ поток за последните 79 седммици, показват данни на анализаторската компания EPFR Global.

В същото време изтеглянето на средства от паричните фондове забавя тепа си през последната седмица, става ясно от данните. Големите печеливши остават фондовете за инвестиции в развиващи се пазари, които са на път да отбележат рекорден входящ поток.

Фондовете за инвестиции в акции и тези за инвестиции в облигации, които се следат от EPFR, са привлекли съответно 13,3 и 4 млрд. долара през миналата седмица. Най-много средства са били насочени към фондовете за инвестиции в акции в САЩ.

Въпреки това обаче от началото на годината от фондовете за инвестиции в акции на американския пазар има изтеглени 69 млрд. долара.

Към фондовете за инвестиции на развиващите се пазари през последната седмица са били насочени 1,7 млрд. долара, с което нетният входящ поток от началото на годината възлиза на 80,3 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още