fallback

Спорът между Украйна и Русия нямало да доведе до спиране на доставките

Европейските клиенти нямат причина да се притесняват от прекъсване на доставките, е заявил представител на украинските власти

20:54 | 28.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Спорът на Украйна с Русия относно таксите за транзит на петрол няма да засегне руските доставки за Централна Европа, е заявил съветникът на украинския президент Богдан Соколовски.

Европейските клиенти нямат причина да се притесняват от прекъсване на доставките, е казал Соколовски, предаде АР. Той е подчертал, че Украйна се придържа към задълженията си.

По-рано днес стана ясно, че Русия е предупредила за евентуално прекъсване на доставките на петрол за Словакия, Чехия и Унгария заради спора за транзитните такси между Русия и Украйна.

Соколовски е обяснил, че държавната украинска енергийна компания Нафтогаз иска увеличаване на транзитните такси заради инфлацията и растящите разходи за поддръжка на съоръженията за транзит.

През януари тази година части от Европа останаха без отопление в продължение на около две седмици след спиране на транзита на руски през Украйна, отново заради спор между двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:54 | 28.12.09 г.
fallback
Още от Свят виж още