fallback

Разнопосочна сесия на борсите в Азия

При слаба търговска активност в региона пазарите не намериха обща посока

11:20 | 26.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата седмица в Азия приключи разнопосочно за основните индекси. Под натиск попаднаха акциите на японските компании, тъй като поскъпването на йената доведе до очаквания за свиване на големите експортни дружества. С ръст пък приключи търговията в Тайван, където основният индекс напредна до 18-месечен връх.

На борсата в Токио вчера Nikkei 225 изгуби 0,4 на сто до 10 495 пункта. Основна роля за това изигра поскъпването на йената до 91,43 йени за един долар. Това се отрази негативно на експортно ориентирани компании като Toyota и Canon, чиято пазарна капитализация падна с по около 1 на сто.

Спад от 0,4 на ст пък претърпя китайският бенчмарк Shanghai Composite. Днес от правителството на Китай обявиха, че брутният вътрешен продукт на страната за миналата година е с 4,5 на сто по-висок от предварително обявеното.

По противоположен начин приключи сесията в Тайван, където Taiex добави 0,3 на сто до 18-месечен връх от 911,41 пункта. Повишение бе отчетено и в Тайланд, като SET добави 0,3 на сто към стойността си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:20 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още