fallback

Spyker с нова оферта за Saab

От GM пък твърдят, че откакто в петък съобщиха, че ще затворят компанията, са получили и други нови предложения за придобиването й

09:51 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Холандският производител на луксозни спортни автомобили Spyker обяви в неделя, че е подал нова оферта за закупуване на Saab - шведското подразделение на американската група General Motors (GM).

От GM пък твърдят, че откакто в петък съобщиха, че ще затворят компанията, са получили и други нови предложения за придобиването й.

„Ръководството на Spyker подаде нова оферта с надеждата да осигури бъдеще на Saab, нейните служители и марката й“, се казва в съобщение на Spyker, откъдето уточняват, че офертата е валидна до понеделник следобед.

„Помолихме GM и всички заинтересовани страни да разгледат офертата си сериозно“, подчертава главният изпълнителен директор на Spyker Виктор Мюлер, цитиран от АФП. „Вярваме, че тази наша нова оферта ще позволи да се излезе от задънената улица, която попречи на сключването на споразумение в петък.“

Предложението, структурирано в 11 точки, „отговаря на появилите се проблеми по време на първоначалните преговори“ и има „пълната подкрепа“ на ръководството на Saab, казват още от холандската компания.

В края на миналата седмица от GM заявиха, че ще прекратят дейността на Saab, тъй като не са успели да постигнат договорка за продажбата на фирмата. Като причина беше посочено това, че купувачът желае подробно да се запознае със счетоводните сметки на производителя, което ще отнеме време, а се търси „спешен изход“ за компанията.

Американската група съобщава, че след това свое заявление е получила много нови оферти за Saab. „Ще оценим всяка една от тях“, казват от GM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още