fallback

Осъдиха на смърт китайска милионерка за финансови измами

Осъдената милионерка е привлякла средства на инвеститори с обещания за високи печалби, но ги е измамила

12:26 | 19.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Китайски съд определи смъртна присъда за китайка, обвинена за измами на инвеститори на обща стойност 384 млн. юана (около 56 млн. долара), съобщи държавната агенция Синхуа. Осъдената се определя като най-младата милионерка в страната.

Осъдената е родена в селско семейство и започва кариерата си с откриване на салон за красота. През 2006 г. създава холдинга Bense, в чийто състав влизат брокерска мрежа, салони за продажба на автомобили и няколко хотела. През 2007 г. милионерката е привлякла средства на инвеститори с обещания за високи печалби.

Тези средства обаче безнесдамата е изхарчила за лични нужди, за компенсиране на разходите по собствения си бизнес и връщане на по-рано взети кредити от банки.

Злополучната милионерка е арестувана през 2007 г., а през 2008 г. й е предявено обвинението във финансови измами. Първоначално тя е признала всички престъпления, в които е обвинена, но по-късно се е отказала от собствените си думи, коментира агенцията. Това обаче не е попречило на съда да й наложи най-тежкото наказание.

В Китай смъртното наказание е разрешено и за последните години са известни няколко случая за наложени смъртни присъди заради финансови престъпления. Наскоро стана известно, че в Китай е приведена в изпълнение смъртна присъда, произнесена във връзка с измами с ценни книжа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:33 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още