fallback

Закриха седем банки в САЩ, 140 от началото на годината

Седемте банкови фалита ще костват на Федералната корпорация по депозитно застраховане около 1,8 млрд. долара

09:32 | 19.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Седем банки са били закрити през тази седмица от регулаторните органи в САЩ, а общият им брой от началото на година възлиза на 140, предаде Bloomberg. Икономическата криза продължава да изпитва устойчивостта на финансовите компании по целия свят, като Федералната корпорация по депозитно застраховане в САЩ (FDIC) очаква банковите фалити да продължат и през следващата година.

Седемте фалирали банки са имали активи на обща стойност 14,4 млрд. долара и са били представени в шест щата, като две от тях са били калифорнийски. Това са Federal Bank of California, която е била купена от OneWest Bank, и Imperial Capital Bank, която е придобита от City National Corp. Темповете, с които финансовите компании в САЩ фалират са най-бързите за последните 17 години.

Federal Bank of California е най-голямата фалирала банка през тази седмица с активи за 6,1 млрд. долара и депозити за 4,5 млрд. долара. Imperial Capital Bank на свой ред разполага с активи за 4 млрд. долара и депозити за 2,8 млрд. долара. Останалите фалирали банки са Citizens State, RockBridge Commercial, Independent Bankers, New South Federal и Peoples First.

По-рано през тази седмица Федералната корпорация по депозитно застраховане съобщи, че ще увеличи своя бюджет за следващата година с 56% до 4 млрд. долара. Така корпорацията ще може да посрещне евентуални нови банкови фалити. Средствата, заделени за покриването на банкови фалити, се удвояват до 2,5 млрд. долара спрямо размера им за 2009 г.

Персоналът на FDIC ще нарасне до 8 653 души спрямо 7 010 за тази година. Седемте банкови фалита от тази седмица ще костват на корпорацията около 1,8 млрд. долара. Кредитните компании в САЩ продължават да са затруднени от голямата тежест на отпуснатите ипотечни заеми и поевтиняването на имотите в страната през последните две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:10 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още