fallback

Daimler и Renault в преговори за сътрудничество

Двете компании може да работят заедно в областта на малки и компактни автомобили

23:14 | 17.12.09 г.

Daimler и Renault са в разговори за вероятно сътрудничество в областта на малките и компактни автомобили, предаде Financial Times.

Патрик Пелата, главният оперативен директор на Renault, е заявил че двата производителя на автомобили обсъждат теми като двигатели, скоростни кутии и нови технологии. Той добави, че френската компания преговаря и с други потенциални партньори.

Дитер Цетше, главният изпълнителен директор на Daimler, също е потвърдил разговорите, като според него немската компания е в контакт с други фирми от сектора, включително Renault.

Анализаторите от дълго време призовават Daimler да потърси сътрудничество в областта на малките автомобили, където на компанията и е трудно да бъде рентабилна колкото някои от конкурентите й.

Според запознати със ситуацията сътрудничеството с Renault може да обхваща компактния сегмент, в който са Mercedes A и B, както и малките коли на Daimler, които с продават като Smart.

В момента световните автомобилостроители, които са сериозно засегнати от рецесията, търсят възможности да създадат нови сътрудничества за да намалят разходите и да постигнат икономии от мащаба.

Неотдавна Volkswagen заяви, че ще купи дял от 19,9 на сто от японската компания Suzuki Motor за 2,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:30 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още