fallback

Шанхай все по-близо от изместване на Лондон като финансов център

Проучване показва, че британската столица може да се отстъпи до трети по важност финансов център през следващото десетилетие

09:04 | 14.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Лондон може да бъде изместен на трето място в класацията на световните финансови центрова през следващото десетилетие. Основен претендент за позицията на британската столица, която сега заема втора позиция, е Шанхай.

Това се казва в проучване на юридическата компания Eversheds относно нагласите на бизнес лидерите в основните финансови центрове. Резултатите показват, че Запада е поставен на все по-остра конкуренция от страна на азиатските държави, предава ВВС.

Повече от 90 на сто от ръководителите на финансови компании в Шанхай и Мумбай са уверени в бляскавото развитие на икономическите си перспективи за следващото десетилетие.

Същото обаче може да се каже за едва 35 на сто от бизнес лидерите в Ню Йорк и 22 на сто от тези в Лондон, се казва в изследването.

В документа се казва, че Ню Йорк ще запази позицията си на най-важен финансов център в света, докато Лондон и Шанхай ще си оспорват второто място. Според авторите на изследването това се дължи на сигналите, че Азия се възстановява най-бързо от глобалната икономическа криза.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:26 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още