fallback

Собственикът на Costa Coffee в преговори за придобиването на Coffeeheaven

Британската компания Whitbread е в „напреднали” преговори за покупката на Coffeeheaven за около 32 млн. паунда

17:18 | 12.12.09 г.

Британската компания Whitbread планира да запълни географска празнина в бизнеса си с кафетерии Costa Coffee, като придобие веригата Coffeeheaven, която оперира в Централна Европа, за около 32 млн. паунда, съобщи Financial Times.

От групата казват, че са в „напреднали” преговори с Coffeeheaven за оферта от 24 пенса на акция.

Coffeeheaven има около 90 заведения, две трети от които са в Полша, а останалите са в Чехия, Латвия, България и Унгария. У нас Coffeeheaven стъпи през 2006 г., като отвори първите си обекти в София в търговските центрове City Center Sofia и Mall of Sofia.

През юни компанията обяви, че е в процес на стратегически анализ и в ранен етап на преговори за евентуално придобиване. През септември отчете годишна загуба от 185 хил. паунда в резултат на влиянието на рецесията в Чехия, вторият й по големина пазар. Миналия месец обаче обяви печалба преди данъци за шестмесечния период до края на септември в размер на 238 хил. паунда.

Costa Coffee има 1000 заведения във Великобритания и над 400 в други държави, както и 14 франчайзинг обекта в Полша.

Сделката с Coffeeheaven би била първото придобиване на Whitbread за Costa Coffee. В портфолиото на групата влиза също и хотелската верига Premier Inn.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:29 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още