fallback

Цената на петрола падна под 71 долара

Признаците за заниженото потребление на петрол в САЩ смъкнаха цената му с близо 3% по време на вчерашната сесия

09:21 | 10.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Данните за слабото търсене на петрол в САЩ смъкнаха цената на енергийната суровина под 71 долара за барел по време на днешната електронна търговия в Азия. Петролът поевтинява за шести пореден ден, което отразява засилващите се опасения на инвеститорите, че търсенето на енергийни суровини все още не е започнало да се възстановява.

Американският лек суров петрол с доставка през януари се търгува с понижение на цената от 0,13% до 70,58 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия със силно понижение на цената от 1,95 долара, или близо 3%, до 70,67 долара за барел.

След като стигна най-високата си цена за тази година от 82 долара за барел през октомври, петролът е поевтинял с 13%, предаде AP.

Причина за това станаха данните, че търсенето на петрол и петролни продукти в САЩ остава занижено, въпреки общото икономическо възстановяване. В сряда данните на Министерството на енергетиката показаха, че търсенето на петрол в САЩ се е понижило до най-ниското си ниво от 10 юли.

В часовете на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон брентът поскъпва с 0,12% до 72,48 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:08 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още