fallback

И американският пазар се оцвети в червено

Понижения на рейтинги и предупреждения за нови негативни преоценки свалиха Dow Jones с 1%

23:11 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

С понижения завършиха сесията във вторник основните щатски индекси. Така те последваха примера на пазарите в Европа, където лошите новини от Гърция и Дубай оказаха негативно влияние на борсата.

Dow Jones Industrial Average падна с 1% до 10 286 пункта, S&P 500 загуби 1,03% до 1092 пункта, а Nasdaq Composite се понижи с 0,76 на сто до 2173 пункта.

За негативизма отвъд Океана допринесе и твърдението на рейтинговата агенция Moody’s, че продължителното влошаване на задлъжнялостта на публичния сектор на САЩ и Великобритания заради финансовата криза може да постави под въпрос стабилността на топ инвестиционния рейтинг на двете страни.

Сред малкото отбелязващи ръст позиции по време на сесията в Ню Йорк беше тази на куриерската компания FedEx, която повиши очакванията си за печалба за тримесечието с над 10% заради свити разходи и силно търсене на услугите й в Азия и Латинска Америка. В резултат книжата на групата скочиха с близо 2,6 на сто.

Новината за увеличение на продажбите на McDonald's за ноември пък не помогна на книжата на веригата, които паднаха с 2,23%. Влияние за това очевидно оказа фактът, че продажбите само на вътрешния пазар всъщност бележа спад, доказвайки, че потребителското търсене остава слабо на фона на нестабилната икономическа среда.

Цената на суровия петрол завърши щатската си търговия със спад от 1,8% до 72,62 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още