fallback

Moody's свали рейтингите на 6 дубайски компании*

Отказът на дубайското правителство да подкрепи Dubai World внесе несигурност и за други компании в страната

18:24 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Рейтинговата агенция Moody's понижи кредитния рейтинг на шест дубайски компании с държавно участие, тъй като не е сигурно дали правителството ще застане зад задълженията им, предаде AP.

Понижен е рейтингът на Dubai Electricity & Water Authority, Dubai Holding Commercial Operations Group, строителния предприемач Emaar Properties, DIFC Investments, компанията оператор на дубайското пристанище DP World и Jebel Ali Free Zone.

В края на ноември ръководството на държавния инвестиционен фонд Dubai World обяви, че спира до обслужва плащанията си за срок от поне шест месеца.

Наскоро дубайското правителство обяви, че за покриването на дълговете си фондът може да продава свои активи, но няма да му бъдат отпускани държавни средства за оказване на подкрепа в това начинание.

Днес пък дубайският министър на финансите Абдел Рахман ас Салех заяви, че Dubai World може да се нуждае от повече време, за да преструктурира дълга си, предаде DPA.

Загубата на дубайската компания за недвижими имоти Nakheel, която е част от фонда, достига 3,65 млрд. долара за първата половина на годината.

*Коригирано към 20:20

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:03 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още