fallback

Данните за пазара на труда изведоха Wall Street до ръст

Основните борсови показатели завършиха седмицата с умерени повишения

23:14 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Данните за пазара на труда, които показаха изненадващ спад на американската безработица през ноември, доведоха до ръст на борсовите индекси в САЩ. В резултат на това те приключиха седмицата с повишения.

Спадът в безработицата изненада приятно инвеститорите и те започнаха масирани покупки в началото на днешната борсова сесия. Оптимизмът се пренесе и в Европа, където също бяха отчетени повишения, макар почти през целия ден индексите да останаха на отрицателна територия.

Постепенно обаче инерцията се изгуби и индексите смениха своята посока, като дори се стигна до момент от търговията, в който основният индекс Dow Jones Industrial Average се оцвети в червено.

В крайна сметка днешната сесия приключи с повишение от 0,21 на сто до 10 388 пункта. По този начин Dow Jones приключи седмицата с ръст от 0,8 на сто за петте търговски сесии.

Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,54 на сто до 1 106 пункта днес, което означава, че показателят е напреднал с 1,3 на сто за изминалата седмица.

Най-силното повишение днес бе отчетено от индекса на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite. Той се повиши с 1 на сто до 2 194 пункта днес, а за седмицата ръстът е 2,6 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още