fallback

Citigroup: Големите банки в САЩ са едва в средата на загубите от кризата

Финансовите институции ще поемат още загуби и ще трябва да увеличат резервите си още

10:13 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Големите американски банки са едва на средата на кредитните загуби, причинени от кризата, смятат анализаторите на Citigroup. Поради тази причина те ще отписват още активи и трябва да продължат да увеличават резервите си, посочват от банката.

Очакванията на Citigroup са, че до края на 2010 година банките в САЩ ще са изминали 2/3 от кредитния цикъл, което означава, че те ще останат за доста дълъг период в тежко положение.

Сред банките, включени в изследването, са Wells Fargo, PNC Financial Services Group, както и по-малките финансови институции Fifth Third Bancorp, Horizon National Corp и други, предава Market Watch. Това са и някои от добре позиционираните банки, които ще посрещнат в добро състояние новите проблеми

На обратния полюс са M&T Bank Corp, Comerica и BB&T Corp, които според Citigroup имат „големи“ експозиции към сектора на търговските площи и индустриалното кредитиране.

Анализаторите на Citigroup са на мнение, че трябва да минат поне няколко тримесечия, за да могат банките напълно да преодолеят проблемите и да се върнат към „нормални“ печалби. В документа се казва, че дори финансови институции, които се смятат за относително стабилни, ще имат нужда от поне година, за да подобрят резултатите си.

Изследването на Citigroup е базирано на отчетите на банките за последните тримесечия и разглежда увеличаването на провизиите и отписването на активи. В него обаче не е разгледано финансовото състояние на самата Citigroup.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:05 | 02.12.09 г.
fallback
Още от Свят виж още