fallback

Jaguar Land Rover помогна на Tata Motors да излезе на печалба

От индийската компания обявиха, че нови продукти като подобрените Range Rover, Range Rover Sport и Discovery 4 са имали успешен старт

10:38 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Jaguar Land Rover е увеличила своите продажби с 23% за второто фискално тримесечие на годишна база, предаде BBC. Броят на продадените автомобили за юли-септември е нараснал до 44 300 спрямо 35 900 през предходното тримесечие.

От компанията майка Tata Motors обявиха, че нови продукти като подобрените Range Rover, Range Rover Sport и Discovery 4 са имали успешен старт.

Макар че Jaguar Land Rover регистрира нетна загуба от 60 млн. паунда за тримесечието, тя е много по-малка от загубата в размер на 240 млн. паунда, отчетена през същия период на предходната фискална година.

Индийската Tata Motors, която купи британската марка от Ford за 1,7 млрд. паунда през юни 2008 г., е с печалба от 217,8 млн. рупии (2,8 млн. паунда) за второто фискално тримесечие. За същия период на предходната година групата имаше загуба в размер на 9,4 млрд. рупии.

От Tata заявиха, че представянето на Jaguar Land Rover е било хитът на тримесечието, като агресивното съкращаване на разходи също е оказало своя ефект.

„Бизнесът на Jaguar Land Rover се стабилизира откъм външна среда, като някои ключови марки показват възстановяване“, обявиха от Tata Motors.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още