fallback

Veolia вероятно ще се откаже от продажба на поделението си на Острова

Най-голямата компания от сектора за добив и бутилиране на вода в света е получила незадоволителни оферти за сделката

12:34 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френската компания Veolia Environnement обяви, че вероятно ще се откаже от намерението да продаде 49 на сто от поделението си във Великобритания. Причината за това е, че най-голямата компания за добив и бутилиране на вода в света е получила незадоволителни оферти за сключване на сделка.

Предложения за покупка са били отправени от фондове на компании като Blackstone Group и Goldman Sachs, заявяват участници в преговорите, пожелали анонимност. Според тях британското поделение на Veolia се оценява на около 800 млн. долара, предава Bloomberg.

Плановете на Veolia са до 2011 година да бъде извършена продажба на активи за около 3 млрд. евро. Идеята е така да бъдат съкратени голяма част от разходите на компанията и така да се подобри финансовото й състояние. Само тази година се очаква компанията да се раздели с активи за 1 млрд. евро.

Освен при добива и бутилирането на вода, Veolia има големи позиции в сектора на рециклиране и обработка на отпадъци. Именно този бизнес от портфейла на компанията според анализатори е попаднал под най-силен натиск заради кризата.

За момента официален коментар от страна на Veolia по повод развитието на продажбата на британското поделение липсват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:32 | 26.11.09 г.
fallback
Още от Свят виж още