fallback

Прибирането на печалби смъкна цената на петрола до 77 долара

Днес на петролната борса в Ню Йорк няма да има редовна сесия заради Деня на благодарността в САЩ

09:21 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижи на борсата в Ню Йорк, след като пазарните участници побързаха да приберат своите печалби след силното поскъпване на суровината по време на вчерашната сесия и преди петролната борса в Ню Йорк да бъде затворена заради честването на Деня на благодарността днес.

Данните на Министерството на енергетиката в САЩ показаха, че петролните запаси на страната, която е най-големият енергиен потребител в света, са нараснали по-малко от очакваното с 1 млн. барела за седмицата до 20 ноември спрямо предишните седем дни, когато намаляха с 900 хил. барела.

Силното поевтиняване на щатския долар до 15-месечно дъно спрямо еврото и новината, че търсенето на бензин в САЩ е нараснало с близо 3% през последните две седмици, повиши цената на петролните фючърси с доставка през януари с 2,6% до 78 долара за барел, предаде Bloomberg.

В часовете на днешната електронна търговия в Азия обаче те поевтиняват със 74 цента, или 1%, до 77,22 долара за барел, след като приключиха вчерашната сесия с повишение на цената от 1,94 долара до 77,96 долара за барел. От началото на тази година суровият петрол е поскъпнал със 73 на сто.

На международната петролна борса в Лондон петролът тип брент поскъпна с 2,6%, приключвайки вчерашната сесия на ниво от 78,44 долара за барел. По време на днешната електронна търговия януарските петролни фючърси поевтиняват с 54 цента, или 0,7%, до 77,90 долара за барел.

Днес на петролната борса в Ню Йорк няма да има редовна сесия заради Деня на благодарността в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:56 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още