fallback

Цената на петрола се стабилизира под 80 долара за барел

Котировките на суровината продължават да се движат в тесни граници

08:34 | 19.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отново не успя да премине трайно над нивото от 80 долара за барел. Котировките успяха да минат над тази граница вчера, но бързо се върнаха под нея. Така движението на петрола продължава да се осъществява в тесни граници вече няколко седмици.

Повод за по-значително поскъпване вчера дадоха данните на американското енергийно министерство за спад на запасите от петрол с 887 хил. барела през последната седмица. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за ръст с 300 хил. барела, и разминаването изведе петрола до едноседмичен връх от 80,33 долара за барел.

В крайна сметка обаче борсовата сесия в Ню Йорк приключи с повишение в цената на петрола от 44 цента до 79,58 долара за барел. Тази нощ котировките останаха почти без промяна и рано сутринта барел петрол с доставка през декември се търгува по 79,51 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент повиши цената си с 0,6 на сто до 79,47 долара за барел на борсата в Лондон. Тази сутрин брентът с доставка през януари повишава леко цената си до 79,51 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:19 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още