fallback

Борсовата сесия в САЩ приключи с минимален спад на индексите

Moody's повиши оценката си за Bank of America, което раздвижи финансовия сектор

23:05 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ приключиха днешната борсова сесия с понижения. То дойде след разочароващи данни за жилищния сектор, които показаха спад от над 10 на сто в началното строителство.

Като цяло борсовата сесия премина с движения в тесни граници, а индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,1 на сто до 10 426 пункта. Вчера показателят приключи на най-високото си ниво за последните 13 месеца след 9 повишения за последните 10 сесии.

През по-голямата част от борсовата сесия основният индекс в САЩ се движеше с доста по-голям ръст, но решение за подобряване на оценката на Bank of America от страна на рейтинговата агенция Moody’s раздвижи пазара. Агенцията вдигна оценката си за финансова стабилност като посочи, че перспективата пред финансовата институция остава стабилна.

Новината доведе до ръст в цената на акциите на Bank of America с 3,7 на сто до 16,35 долара за брой. Новата оценка обаче се отрази позитивно на целия финансов сектор, който по-рано днес не се представяше много силно.

Днешното отстъпление даде повод на анализаторите бързо да обявят, че е дошло време за пауза в дългото пазарно рали. Според Джон Брейди от MF Global с приближаването на края на годината инвеститорите ще стават все по-предпазливи, за да запазят печалбите, натрупани през годината, предава АР.

През днешния ден изтъргуваният оборот на борсата в Ню Йорк остана нисък, така както бе и през последните няколко седмици. Това предполага сравнително ограничен брой купувачи, което пък поставя под въпрос устойчивостта на повишението на Dow Jones IA от 7,5 на сто, регистрирано през последния месец.

Широкият борсов индекс в САЩ S&P 500 отстъпи с 0,05 на сто до 1 110 пункта. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq пък изгуби 0,5 на сто до 2 193 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:43 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още