fallback

Продават мост над Темза за 1,65 млн. паунда

За преминаването по моста се плаща такса, която носи 190 хил. паунда годишно

17:06 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Мост над река Темза, построен през 1769 г., за преминаването по който се плаща такса, ще бъде предложен за продажба на търг следващия месец, предаде АР.

Мостът Суинфорд носи годишно около 190 хил. паунда (320 хил. долара) от такси, като по него минават близо 4 млн. превозни средства на година. Освен това собственикът на моста не плаща данък върху печалбата си.

Предложената цена за моста, който се намира в Оксфордшър, на около 65 мили (105 км) северозападно от Лондон, е 1,65 млн. паунда. В нея е включена и каменна къщичка за плащане на таксата за преминаване.

Мостът е един от малкото на Острова, които са частна собственост. Той е освободен от данъци от 18 век, когато парламентът подарява собствеността върху него и върху събираната такса на графа на Абингдън и „на неговите наследници и правоприемници завинаги“.

В момента мостът е собственост на семейство, което живее близо до него.

Жителите на областта се оплакват, че архаичните правила за плащане на таксата за преминаване създават сериозни задръствания по натоварения път. До местното управление е подадена петиция с искане мостът да бъде купен от властите и таксата да се премахне.

В момента шофьорите на леки автомобили плащат по пет пенса за преминаване по моста, а тези на камиони - по 50 пенса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:34 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още