fallback

Пореден рекорд за златото, този път въпреки силата на долара

Ценният метал достигна 1148,05 долара за тройунция при покачващ се долар, което е сигнал за устойчивост на ралито

14:49 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Златото регистрира поредния си рекорд днес, възползвайки се от засиления интерес към суровините на фона на повишение на водещите борсови индекси в Европа. Ценният метал достигна до нов връх от 1148,05 долара за тройунция.

Интересното при поредния рекорд на златото е това, че той дойде в момент на стабилизация на американския долар. Така бе променена тенденцията ценният метал да поскъпва в моментите, когато зелените пари отстъпват. Според анализатори това показва доста голяма сила на възходящия тренд.

В крайна сметка обаче доларът не успя да напредне значително срещу еврото и отново започна да губи позиции. Към 14:40 часа българско време едно евро се разменяше за 1,4960 долара, след като по-рано зелените пари достигнаха 1,4920 EUR/USD.

Това пък доведе до повишаване на интереса към останалите суровини. Като следствие от това медта се доближи до най-високата си цена за последните 14 месеца, поскъпвайки с 1,7 на сто. Среброто също поскъпва с 1,7 на сто, а паладият повишава цената си с 0,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още