fallback

Една трета от американците остават гладни „от време на време”

Броят на домакинствата, които трудно успяват да се снабдят с достатъчно храна за всички членове на семейството, се е повишил значително спрямо 2007

22:26 | 16.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Един от седем американци трудно успяват да си осигурят средства, за да се хранят достатъчно, сочи правителствен доклад, цитиран от Ройтерс. Над една трета от населението пък остават гладни „от време на време”. Това е най-високото ниво на показателя, откакто се изготвя този тип анализ – от 1995 г.

Новото издание на доклада съдържа данни за 2008 г., когато Щатите потънаха в последствията от рецесията и сриналите се финансови пазари, а безработицата рязко се увеличи.

Броят на домакинствата, които трудно успяват да се снабдят с достатъчно храна за всички членове на семейството, се е повишил значително спрямо 2007 г., се казва в документа.

„Рецесията изостри проблема с глада, като освен това го направи по-видим”, коментират от организацията, участвала в разработването на доклада.

През 2008 г. 14,6% от домакинствата, което се равнява на около 49,1 млн. души, „са имали трудности да осигурят достатъчно храна за членовете си поради липса на ресурси”. Те е трябвало да се хранят по по-малко богата и разнообразна диета.

Около 5,6% от семействата, или 17,3 млн. души, са имали „много ниска сигурност на хранене”, което ще рече, че някои от лицата в домакинствата е трябвало да ядат по-малко.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:41 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още