fallback

В САЩ фалираха още 3 банки, загубите за държавата са $1 млрд.

От началото на годината регулаторните органи са затворили 123 финансови институции

09:45 | 14.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Регулаторните органи в САЩ затвориха още 3 банки, с което броят на фалитите от началото на годината достигна 123. Очаква се Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) да понесе загуби от около 1 млрд. долара от закриването на финансовите институции.

Фалиралите институции са базираните в щата Флорида Orion Bank и Century Bank, както и намираата се в Калифорния Pacific Coast National Bank, предава АР.

Orion Bank е разполагала с активи на стойност 2,7 млрд. долара и привлечени депозити за 2,1 млрд. долара. Активите на Century Bank пък са били на стойност 728 млрд. долара, а депозитите й – на стойност 631 млрд. долара.

Очаква се IberiaBank да получи депозитната база на двете фалирали банки, както и 2,4 млрд. долара от активите на Orion и 706 млн. от активите на Century. Останалата част от активите ще останат за FDIC.

Депозитната база на третата фалирала банка ще бъде придобита от Sunwest Bank, която ще придобие и активите на Pacific Coast National Bank.

Прогнозите са, че трите фалита ще струват на FDIC около 1 млрд. долара. Това е малка част от очакванията на анализаторите за следващите четири години, през които според оценките FDIC ще претърпи загуби от 100 млрд. долара заради банкови фалити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още