fallback

Индексите в САЩ се повишават въпреки спада на потребителското доверие

Инвеститорите пренебрегнаха понижението на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет през ноември

18:18 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Днешната сесия започна с повишения за основните борсови индекси в САЩ, които вчера записаха първия си спад за последните шест дни. Инвеститорите пренебрегнаха новината за понижението на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет до 66 пункта през ноември спрямо 70,6 за октомври.

Индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA се повишава с 0,8% до 10 280,5 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият индекс S&P 500 напредва с 0,6% до 1094,1 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,6% до 2160,9 пункта.

Най-добре от всички дружества в състава на Dow Jones IA се представя Walt Disney, след като компанията излезе на печалба от 895 млн. долара през третото тримесечие. Книжата на Walt Disney поскъпват с близо 5% до 30,45 долара за акция, а пазарната й капитализация е нараснала с 34% от началото на годината.

Преди началото на борсовата сесия стана ясно, че търговският дефицит на САЩ е отбелязал рекорден за последните девет години ръст от близо 20% на месечна база през септември. Отрицателното салдо по търговския баланс се увеличава до 36,5 млрд. долара, главно поради поскъпването на петрола и на вноса от Китай.

Акциите на компютърния гигант Dell поскъпват с 0,1% до 15,47 долара на борсата Nasdaq след новината, че компанията влиза на пазара на смартфони през тази година. Dell ще пусне в продажба новия си Mini 3 смартфон в Китай и Бразилия, който ще бъде базиран на операционната система на Google – Android.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:16 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още